Între chin și amin

Proiecția la cererea publicului din 22 martie Între Chin și Amin va fi amânată pentru o dată ulterioară în funcție de evoluția situației la nivel național și de deciziile DSP. Vom revenii cu detalii pe parcurs! 

BIletele achiziționate rămân valabile pentru data la care va fi reprogramată proiecția Între Chin și Amin sau pot fi utilizate pentru o altă proiecție la alegerea publicului. Dacă doriți să renunțați la acestea, contravaloarea vă va fi restituită la caseria cinematografului , conform orarului actual de funcționare.

Din 16 martie cinematograful va fi deschis de la ora 14.00!

Mulțumim pentru înțelegere și cooperare!

 INTRE CHIN SI AMIN 22 martie, ora 19:00 Spectacol de gală în prezența regizorului Toma Enache

Bilete https://www.cinemavictoria.ro/rezervariapi/site/room.html?id_event=9174

Sinopsis

Un tanar compozitor, proaspat logodit, ajunge in iadul reeducarii de la inchisoarea Pitesti. Teribilul experiment este condus de temutul comandant Ciumau. Prin credinta, supravietuieste torturilor si dupa eliberare compune o Oda lui Dumnezeu. Muzica o va salva pe logodnica lui, Lia. 

În timpul regimului comunist, în România au existat 44 de penitenciare principale și 72 de lagăre de muncă forțată, destinate deținuților politici, în care au suferit peste 3 milioane de oameni. Dintre aceștia, 800.000 au murit. 

Parte a acestui sistem represiv, Experimentul Piteşti rămâne în istorie drept una dintre cele mai sinistre tentative de spălare a creierului şi "reeducare" prin tortură din blocul de est. Majoritatea deținutilor supuși experimentului erau studenţi de elită, tineri care se opuneau regimului comunist, dar şi membri ai fostelor partide politice. Nu se știe numărul exact al victimelor, însă se estimează că au fost torturați între 1000 şi 5000 de oameni. 

Filmul este un omagiu adus tuturor acestor oameni, care au suferit in temnitele comuniste in perioada 1945-1989. Este o marturie despre rezistenta prin credinta, despre onoare, speranta si iertare.