EVENIMENT | 11 -12 aprilie 2017| Literatur & Popcorn  

Ecranizări ale literaturii germane contemporane

Program:

 marţi,11 aprilie 
 18:00 - Emmas Glück | Emma’s Bliss
 20:00 - Die Habenichtse | The Have-Nots 
 
miercuri, 12 aprilie  
 18:00 - Tschick | Goodbye Berlin
 20:00 - Er ist wieder da | Look Who’s Back

Info:
*Filmele sunt vorbite în limba germană, cu subtitrare în limba engleză 
*Intrarea este liberă


Emmas Glück | Emma’s Bliss
Germania 2006  / 99 min./ regia: Sven Taddicken

Max este bolnav în fază terminală și plănuiește să-și petreacă ultimele luni în Mexic. Pentru a-și finanța călătoria, îl jefuiește pe șeful său și fuge cu mașina scumpă a acestuia. Pe drum însă, are un accident și ajunge, inconștient, la ferma Emmei, o femeie hotărâtă și ageră. Aceasta se decide să îl ascundă iar între cei doi se dezvoltă o poveste de dragoste cu multe peripeții. Filmul, plin de umor, ingenios și dinamic, este regizat de Sven Taddicken după romanul Claudiei Schreiber din anul 2003.

marţi   18:00
 *cu subtitrăre în engleză
*intrarea liberă 


Die Habenichtse | The Have-Nots
Germanai 2016/ 100 min./ regia: Florian Hoffmeister

La o petrecere în 11 septembrie 2001, designerul grafic Isabelle își reîntâlnește iubirea din tinerețe, pe Jakob, un tânăr avocat. Cei doi se regăsesc, se căsătoresc și se mută la Londra. Însă, tânăra pereche se cufundă repede într-o nemulțumire difuză. Isabelle – jucată excelent de renumita actriță Julia Jentsch – este cuprinsă încet de un sentiment de disperare datorită singurătății și a lipsei de sens al vieții, în timp ce Jakob este urmărit de moartea prietenului său, Hans. Die Habenichtse este ecranizarea cărții cu același nume, de Katharina Hacker, premiată cu Premiul German de Carte în 2006. Filmul tematizează nesiguranța proprie tinerei generații din noul secol și speranța de a găsi evadarea în iubire.

marţi   20:00
 *cu subtitrăre în engleză
*intrarea liberă 


Tschick | Goodbye Berlin
Germania  2016/ 93 min., regia: Fatih Akin

Fatih Akin - unul dintre marii regizori germani – este autorul acestei ecranizări fascinante ale bestsellerului Tschick de Wolfgang Herrndorf. Timp de 90 de minute, publicul urmărește povestea a doi tineri și descoperă o lume tristă și grea precum cea reală, dar totodată curios de delicată, simplă și amuzantă. Filmul este povestit din prisma lui Maik în vârstă de 14 ani, care provine dintr-o familie destrămată din Berlin. Noul său coleg de origine rusă, Tschick, îl convinge să facă un tur spontan cu o Lada furată. Ceea ce urmează este o călătorie nebună prin Germania de Est unde întâlnesc bicicliști burghezi, mame hippie și polițiști supărați. Tschick impresionează tineri și adulți deopotrivă. 

miercuri   18:00 
*cu subtitrăre în engleză
*intrarea liberă 


Er ist wieder da | Look Who’s Back
Germania 2015,/116 min.,/regia: David Wnendt

Er ist wieder da / Look Who’s Back este o satiră în regia lui David Wnendt, bazată pe romanul omonim de foarte mare succes, tradus în 38 de limbi, al autorului Timo Vermes. 70 de ani de la presupusa dispariție, Adolf Hitler se trezește în Berlinul anului 2014. La început lipsit de orientare, încearcă să se regăsească în Germania modernă. Canalele media se sesizează rapid și sunt încântate de presupusul imitator. Acesta ajunge rapid un hit al televiziunii printr-o emisiune proprie – nimeni nu bănuiește că este vorba, de fapt, despre însuși Hitler, care nu a renunțat la planurile de dominație a lumii. 

miercuri   20:00 
*cu subtitrăre în engleză
*intrarea liberă