Câștigătorul LUX Film Prize Desemnat De Parlamentul European “MUSTANG” Proiecții Simultane Luni 10 Octombrie 2016

- În Parteneriat Cu EUROPA CINEMAS -

Dezbateri Live în Cinema Galeries Brussels

Web Streaming În Cinematografele  Participante Din Europa

Cu o aplicabilitate interactivă via twitter wall

 

LUX Film Prize

Parlamentul European promovează în mod constant diversitatea culturală și lingvistică precum este menționat în Articolul 22 din Cartea Drepturilor Fundamentale ale Uniunii Europene (“Uniunea va respecta diversitatea culturală, religioasă și lingvistică”). Puterea lui legislativă îl face un jucător important în formarea politicilor UE care inflențează viețile de zi cu zi a 500 de milioane de europeni. LUX Film Prize, creat în 2007, este un mod inovativ de dezbatere asupra reglementărilor polictice din diferite zone printr-o abordare diferită.

 

 LUX Film Days

Un aspect important al promovării LUX Film Prize este organizarea unei inițiative în spiritul unui festival de film în care cele trei filme finaliste sunt subtitrate în fiecare limbă oficială a Uniunii, și-apoi proiectate în toate cele 28 de țări membre mulțumită muncii depuse de către cei de la BIPE (Birourile de Informare ale Parlamentului European). Acest “festival” durează aproape 2 luni, (Octombrie, Noiembrie) chiar înainte ca membrii Birourilor de Informare să voteze filmul câștigător la sfârșitul lunii Noiembrie.

 

O proiecție importantă cu ocazie aniversării de 10 ani a LUX Film Days și LUX Film Prize

 

În timpul unei proiecții din cadrul LUX Film Days, PE dorește să organizeze o proiecție simultană în toate cele 28 de țări membre, urmată de o dezbatere live care poate fi urmărită de toate țările participante și la care se poate contribui via Twitter.

 

Pe 10 Octombrie 2016, va fi o proiecție care va începe la 8.15pm(CET) în toate țările membre care au participat la desemnarea câștigătorului LUX Film Prize de anul trecut: MUSTANG. Imediat după proiecție, va fi o dezbatere live care va avea loc în Brussels Europa Cinemas (Cinema Galeries). Această dezbatere va fi transmisă  live via web streaming în toate cinematografele participante. În plus, toți spectatorii din toate locațiile vor avea ocazia să contribuie la dezbatere via Twitter de pe smartphone-urile și tabletele proprii.