Mariţa

 

România 2017 / dramă /  100 min.
Regia: Cristi Iftime
Cu: Alexandru Potocean, Adrian Titieni, Lucian Iftime, Lorena-Andrada Zăbrăuțanu, Victoria Cociaș
Premii / Festivaluri: Karlovy Vary - Premiul Juriului FEDEORA pentru cel mai bun lungmetraj din competiţia East of the West; Competiţia oficială a celei de-a cincea ediţii a Bosphorus Film Festivalde la Istanbul; Trofeul celei de-a 14-a editii a Festivalului International de Film Independent Anonimul; selecția oficială Filmfest Hamburg.

Va veni o vreme când poveștile spuse de părinții tăi nu te mai pot adormi.
 O convingătoare dramă de familie în regia lui  Cristi Iftime.
”Mariţa” este un road-movie emoţionant cu un tată (Adrian Titieni) şi un fiu (Alexandru Potocean) ale căror poveşti spumoase surprind tragicomicul existenţei.
 
Motivația juriului FEDEORA la Karlovy Vary:
„Simplitatea regiei acestei opere de început, concentrată pe viața de fiecare zi a unei familii ai cărei membri, deși sunt despărțiți după divorțul părinților, atunci când se întâlnesc, se bucură în mod spontan de energia pozitivă care își face loc în viața lor.“
 
Cristi Iftime despre film:
 „Provocarea acestui road-movie a fost să reușesc să surprind un moment de trecere din existența fiului, momentul desprinderii de tată, un individ tragicomic care s-a lăsat tot timpul purtat de viață. Miza a fost ca spectatorii să petreacă suficient timp cu tatăl, să se familiarizeze atât de mult cu prezența și cu poveștile lui, încât să li se pară lor înșile greu să se despartă de el.”