Despre trup şi suflet / On Body and Soul

 

Ungaria 2017 / dramă  / 116 min.
Regia: Ildikó Enyedi
Cu : Alexandra Borbély, Géza Morcsányi, Zoltán Schneider
Premii: 4 premii la Berlin Ursul de Aur, Premiul cititorilor Berliner Morgenpost - Ildikó Enyedi, Premiul FIPRESCI (competitie) - Ildikó Enyedi, Premiul juriului ecumenic (competitie) - Ildikó Enyediu

O poveste de dragoste atipică.
Un film excentric, despre fragilitate şi vulnerabilitate, Despre trup şi suflet construieşte convingător pe ideea că noi toţi, cu toate defectele şi beteşugurile, tânjim spre acceptare şi comunicare. Unii suntem mai norocoşi, alţii nu. Unii ne resemnăm, alţii suntem preocupaţi că nu am simţit, niciodată în viaţă, ce înseamnă cu adevărat intimitatea. Convingători, actorii principali, Alexandra Borbély si Géza Morcsányi formează  unul dintre cele mai memorabile cupluri văzute în ultimii ani la cinema.

*Chiar înainte de a anunța marele căștigător al Ursului de Aur la Berlinale 2017, președintele juriului din acest an, Paul Verhoeven, a declarat publicului că „On Body and Soul” este un film despre „doi oameni conectați într-un mod uimitor. Juriul s-a îndrăgostit de acest film nu doar pentru măiestria cu care este făcut, ci, mai ales, pentru că ne amintește de un cuvânt pe care îl folosim cu prea mare ușurință în ziua de azi: compasiunea”.
*filmul  prezentat în avanpremieră internațională în România de către un distribuitor aflat la început de drum, Bad Unicorn,a stârnit un interes maxim  la TIFF – 2 proiecții sold-out.