Povestea iubirii / The History of Love

 

Franţa,Canada,România,SUA 2016 / dramă,fantastic,romantic  / 134 min.
Regia: Radu Mihăileanu
Cu : Gemma Arterton, Derek Jacobi, Sophie Nélisse, Elliott Gould, Mihai Călin, Ovidiu Cuncea, Florian Ghimpu

Primul lungmetraj în limba engleză al lui Radu Mihaileanu, este o poveste de dragoste emoționantă și plină de speranță care strabate  spaţiul şi timpul ,din Polonia anilor '40 până în New Yorkul zilelor noastre. Filmul este bazat pe bestseller-ul cu acelasi nume scris de Nicole Krauss, tradus in peste 35 de limbi.

*Proiecțiile din cadrul TIFF au avut loc  în prezența regizorului Radu Mihăileanu și a renumitului actor britanic Derek Jacobi.
*Sir Derek Jacobi (78 de ani), invitat special la TIFF, este unul dintre marile nume ale teatrului și filmului britanic. *Actor și regizor, Jacobi are în portofoliu peste 90 de roluri în filme de cinema și producții de televiziune, precum The Day of the Jackal (1973), Little Dorrit (1983), Dead Again(1991), Gladiator (2000), Gosford Park (2001), The Riddle (2007), The King's Speech (2010).
*Filmările au avut loc la Cluj, în satul Dâncu ( lângă Cluj) și București, la Montreal și New York. 
 *’’ Mai suntem noi capabili astăzi, ca personajele din film, de o iubire atât de mare, atât de veşnică ?  Azi din păcate viaţa durează timpul unui like sau până consumăm dragostea următoare .”(Radu Mihaileanu)