MASTERCLASS CINEMA VERTICAL. MARELE ECRAN PE MICUL ECRAN

by

MASTERCLASS CINEMA VERTICAL. MARELE ECRAN PE MICUL ECRAN

Promovarea cinematografelor independente în era TikTok, Reels și a conținutului vertical. 

Masterclass recomandat studenților și freelancerilor juniori care activează în publicitate, PR, media digitală, film sau orice alt domeniu vizual. De la cercetare și strategie până la creație. Vei învăța să planifici, filmezi, editezi și comunici conținut vertical pe social media.

Program intensiv: 4 ore/zi, în weekend-ul 18-19 mai la Casa TIFF. Instructori: Vlad Cupșa, account manager, producer KOMITI, Marius Mariș, creative director, director KOMITI și Carmin Moldovan, video specialist, DOP KOMITI.

Participarea este gratuită, în limita locurilor disponibile, completând acest formular>>>

Participanții vor fi selectați dintre cei care se înscriu prin acest formular până miercuri, 15 mai, ora 23:59. Te anunțăm în 17 mai dacă ai fost selectat(ă) să participi și îți oferim toate detaliile organizatorice pe e-mail.

Masterclass organizat în cadrul programului CINEMA TOGETHER, un proiect finanțat de Europa Cinemas și Comisia Europeană.

Atelier de bandă desenată pentru copii (+ 8 ani)

Sâmbătă, 25 mai, ora 12:10, foaier Cinema Victoria

Participanții își vor putea poți pune imaginația în mișcare pentru a crea începutul unei povești de bandă desenată. Într-o atmosferă creativă, copiii vor afla informații despre banda desenată și vor fi ghidați să își dezvolte propriile personaje, fir narativ și să le plaseze într-o aventură captivantă. În plus, vor avea ocazia să descopere câteva dintre poveștile ilustrate și benzile desenate preferate ale Andrei Calligaro, care să îi inspire și să le ofere idei pentru propria lor creație. De la conceperea unei idei originale până la trasarea primelor cadre, fiecare participant va avea șansa să-și exploreze imaginația și să construiască propria sa poveste.

Despre trainer: 

Andra Calligaro este o mare fană a cărților pentru copii și a lucrurilor colorate. A studiat ceramica la universitate, dar îi place să navigheze prin diferite medii artistice în căutarea bucuriei de a crea, așa că ilustrează, coase creaturi pufoase pentru Baluuna Studio, promovează lectura prin diferite proiecte și încurajează copiii să descopere noi modalități de a-și exprima creativitatea prin artă.

Accesul va fi liber, în limita locurilor disponibile, pentru participanții care vor avea loc rezervat prin completarea acestui formular de înscriere>>>. Participanții selectați vor fi dintre cei care vor viziona animația ROBOT DREAMS, activitatea de la atelier fiind în strânsă legătură cu filmul.

Atelier organizat în cadrul programului CINEMA TOGETHER, un proiect finanțat de Europa Cinemas și Comisia Europeană.

Atelier de creație automaton pentru adolescenți (+ 12 ani)

Duminică, 26 mai, ora 15:10, foaier Cinema Victoria

Automatoanele i-au fascinat pe oameni încă din antichitate, istoricii au găsit referințe despre ele în legendele Egiptul antic sau în mitologia greacă. Felul în care automatoanele sunt construite oferă privitorului iluzia că funcționează din voință proprie, că sunt însuflețite. Automatoanele sunt folosite în continuare în numeroase domenii, de la ceasurile mecanice care au cuc la parcuri de distracții, spectacole de teatru și, bineînțeles, filme. La atelierul coordonat de Orsolya, participanții selectatți vor învăța cum să construiască un automaton și să inspire povești cu ajoturl acestuia.

Despre trainer: 

Orsolya Gál, arhitect & păpușar din Cluj, și-a descoperit pasiunea la un curs cu păpușarul Stathis Markopoulos,  care s-a încheiat cu participarea la Festivalul Kilkis pentru tinerii păpuși, dar şi cu un alt proiect: construirea și proiectarea a 7 automate cu marionete din lemn, numite Selfie Automaton, care au reprezentat România, în 2016, la Bienala de Arhitectură de la Veneția. Ulterior a conceput două spectacole Insomnia lui Pulcinella (cu ajutorul maestrului păpușar Bruno Leone) și Scurt eseu despre incertitudine (avându-l ca tutore pe Alberto Iona, directorul artistic al festivalului Incanti din Torino). 

În 2020 a făcut primul film scurt pe tema plantelor care se mișcă în spatele unui ecran de hârtie, „Etudes from an inner garden”. Filmul a participat la trei festivaluri de film și trei expoziții de artă. În 2021 a fost autoarea automatonului „Real shadows” care a făcut parte din expoziția de grup „Work Upside Down” la Cluj.

Accesul la atelier va fi liber, în limita locurilor disponibile, pentru participanții care vor avea loc rezervat prin completarea acestui formular de înscriere>>>. Participanții selectați vor fi dintre cei care vor viziona animația CAT CITY, activitatea de la atelier fiind în strânsă legătură cu filmul.

Atelier organizat în cadrul programului CINEMA TOGETHER, un proiect finanțat de Europa Cinemas și Comisia Europeană.