Dante

Biografic / Istoric
Dante
Cu: Sergio Castellitto, Alessandro Sperduti, Enrico Lo Verso, Carlotta Gamba

Producție:

Italia, 2022

Durată:

94

Rating:

AP-12 – Acordul Părinţilor 12

Regie:

Pupi Avati

DETALII

Septembrie 1350. Giovanni Boccaccio primește misiunea de a-i duce Beatricei, fiica lui Dante, călugăriță la Mănăstirea Santo Stefano degli Ulivi din Ravenna, zece florini de aur, ca un fel despăgubire simbolică. Dante a murit în exil în 1321, dar a devenit cunoscut pretutindeni datorită răspândirii Divinei Comedii. Ultimii douăzeci de ani din viața lui au fost groaznici, a fost mereu pe fugă, căutând găzduire la mai multe curți, având o condamnare la ardere pe rug și la decapitare, emisă atât pe numele lui, cât și pe cel al fiilor săi, care fugiseră și ei din Florența.

În lunga sa călătorie, Boccaccio o întâlnește pe fiica lui Dante, dar și pe cei care, în ultimii ani ai exilului acestuia la Ravenna, i-au oferit adăpost și găzduire, sau pe cei care, dimpotrivă, l-au refuzat și l-au alungat pe exilat.

Filmul vorbește despre peripețiile umane ale lui Dante Alighieri, care este cu siguranță personalitatea cea mai importantă și mai cunoscută din lume.

Proiecție organizată cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe și al Cooperării Internaționale și Institutul Italian de Cultură din București.

TRAILER