De ce mă cheamă Nora, când cerul meu e senin | CINEMA TOGETHER

Documentar
De ce mă cheamă Nora, când cerul meu e senin
Cu: Mircea Cărtărescu, Nora Iuga, Ștefan Emanuel Ancuța, Claudia Fitcoschi

Producție:

România, 2023

Durată:

85

Rating:

AG – Audienţa Generală

Regie:

Carla Maria Teaha

DETALII

La 92 de ani, Nora Iuga este un personaj unic: poetă, romancieră și traducătoare, suflet tânăr și avangardist, cu spirit ludic, carismă și autoironie. Povestea scriitoarei ale cărei cărţi au fost interzise de comunişti pentru "erotism morbid", povestea unei femei care trăiește poezia.

Un documentar-portret care ne invită să descoperim natura acestui erotism, felul în care încă îi influenţează Norei scrisul şi perspectiva asupra vieţii… dar şi să aflăm secretul tinereţii fără bătrâneţe!

*English subtitled.

***Proiecția face parte din programul CINEMA TOGETHER, un proiect finanțat de Europa Cinemas și Comisia Europeană și susținut de Primăria Municipiului Cluj Napoca și este dedicată persoanelor cu deficiențe de vedere.

Instrucțiuni de utilizare MOVIE READING: Aplicația se descarcă gratuit de pe Google Play și App Store. Se selectează țara din meniul principal și se descarcă filmul în telefon. În timpul proiecției este indicat ca telefonul să fie trecut pe modul avion (pentru a evita întreruperile), luminozitatea redusă la minim și dezactivată funcția de lock screen. Se va evita obturarea microfonului, deoarece funcția de sincronizare se va face în funcție de sunetul din sală.

Demo video instalare aici.

SPECTACOLE

3 dec. 15:00 Ia bilet

TRAILER