Workshop pentru Profesori / Ora de Cinema

Workshop pentru Profesori / Ora de Cinema cu Dana Grigorovici
Cu: Ahmed Abdel-Laoi; Mariama Gueye; Ilies Kadri; Titouan Labbe; Anthony Lemaître

Producție:

Franța, 2019

Durată:

100

Rating:

AG – Audienţa Generală

Regie:

Anthony Lemaître

DETALII

Ora de Cinema este o platformă dedicată profesorilor de liceu și elevilor lor. Ea conține o selecție de scurtmetraje internaționale, fișe educative și modele de lecție ce servesc ca suport didactic, înlesnind organizarea cursului.

Gândită în contextul orei de Consiliere și Orientare, Ora de Cinema îmbină tematicile socio-emoționale abordate de aceasta cu o selecție de scurtmetraje atent curatoriate pentru categoria de vârstă recomandată. Ea poate fi folosită însă și pentru alte materii din programa școlară: limbi străine, istorie, geografie, sociologie, etc.

Workshopul propune o introducere în folosirea platformei prin vizionarea unui film și discuții pe baza lui, ghidate de Dana Grigorovici, profesoară de limba engleză la Colegiul Național Gheorghe Șincai și parte din echipa Ora de Cinema.

Scurtmetrajul prezentat, ENTRACTE: ”Yacine și doi prieteni de-ai lui vor neapărat să vadă Fast & Furious 8 la un multiplex de la periferia Parisului. Din păcate pentru ei, nu-și permit decât bilete la filmul dat de cine-club. Pentru Yacine, ceva ce trebuia să fie o stratagemă de acces se transformă într-o experiență surprinzătoare.”

Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile. Vă rugăm să confirmați prezența pe oradecinema@tiff.ro