Pe Adamant | Zilele filmului LUX

Documentar
Pe Adamant / Sur l’Adamant
Cu: Mamadi Barri, Walid Benziane, Sabine Berlière, Romain Bernardin

Producție:

Franta, Japonia, 2023

Durată:

109

Rating:

N-15 – Nerecomandat 15

Regie:

Nicolas Philibert

DETALII

Synopsis: ”Documentarul spune povestea unor adulți care suferă de tulburări psihice și care sunt tratați într-un centru de îngrijire unic, pe o barcă situată pe Sena, în inima Parisului. Echipa care administrează centrul încearcă să reziste cât mai bine la deteriorarea și dezumanizarea la care sunt supuși, vrând nevrând, în urma actului medical.”

Proiecția va fi urmată de o dezbatere cu Paul Chetreanu Don, psihoterapeut cognitiv-comportamental, pornind de la tematica sănătății mintale și starea de bine subiectivă.

Biroul Parlamentului European în România și Cinema Victoria din Cluj-Napoca vă invită, în perioada 26-28 ianuarie, să descoperiți cele cinci filme finaliste ale Premiul Publicului LUX 2024.

📲 După vizionare, puteți evalua filmele LUX pe site-ul https://luxaward-rating.europarl.europa.eu/ro/, până în data de 14 aprilie 2024, alături de spectatorii din toate țările Uniunii Europene dar și de deputați din Parlamentul European. Filmul cu cel mai mare punctaj va fi câștigătorul Premiului Publicului LUX.

La ceremonia de premiere, care va avea loc pe 16 aprilie 2024 la Bruxelles, vor participa și 10 spectatori aleși din rândul celor care au evaluat filmele online.

Premiului Publicului LUX este o sărbătoare a cinematografiei europene și își propune să atragă atenția asupra unor probleme sociale, politice și culturale din Europa. Acesta este decernat în fiecare an de Parlamentul European și de European Film Academy, în parteneriat cu Comisia Europeană și cu Europa Cinemas.

INTRAREA este LIBERĂ, iar accesul în sală se va face în baza rezervării locurilor online sau la casierie.

TRAILER