Premieră Națională: „The Story of Cymande: Getting it Back” | Jazz in the Park 2024

Documentar
Premieră Națională: "The Story of Cymande: Getting it Back" | Jazz in the Park 2024
Cu: Masta Ace, Jazzie B, Cut Chemist

Producție:

Marea Britanie

Durată:

89

Rating:

AG – Audienţa Generală

Regie:

Tim MacKenzie-Smith

DETALII

Numele trupei Cymande înseamnă Peace & Unity, valorile pentru care ei militează. În '71 au fost auziți pentru prima dată de un producător care a avut mare încredere în muzica lor, urmând ca în '72 să scoată primul lor album. Au cântat în deschiderea lui Al Green, fiind prima trupă din UK care a cântat în Apollo Theater în NYC - cea mai apreciată sală din SUA, ajungând în TOP 20 în America, iar în '73 au ieșit cu cel de-al doilea album și cu un turneu de succes în SUA.

La întoarcerea acasă în '74, în Marea Britanie, au avut de suferit din cauza rasismului, așa că și-au oprit activitatea. Toții membrii trupei s-au întors la joburile pe care le aveau înainte, unii din ei lucrând ca avocați sau electricieni. Între timp, muzica lor a fost folosită de mulți artiști, iar în 2014, datorită cererii publicului, Cymande și-a reluat din nou activitatea, doar că într-o formă redusă cu 5 membri - doi dintre ei decedaseră.

40 de ani mai târziu s-au hotărât să se reîntoarcă și au trecut alți zece până când și-au lansat propriul documentar "Getting It Back: The Story of Cymande".

TRAILER