Smoke Sauna Sisterhood | Zilele filmului LUX

Documentar
Smoke Sauna Sisterhood
Cu: Kadi Kivilo

Producție:

Estonia, Islanda, Franța, 2023

Durată:

89

Rating:

N-15 – Nerecomandat 15

Regie:

Anna Hints

DETALII

Synopsis: ”În întunericul unei saune cu fum, femeile îşi împărtăşesc cele mai ascunse secrete şi cele mai intime experienţe. Înconjurate de o vindecătoare senzaţie de apartenenţă, ele îşi spală ruşinea prinsă în corp şi simt că renasc.”

Biroul Parlamentului European în România și Cinema Victoria din Cluj-Napoca vă invită, în perioada 26-28 ianuarie, să descoperiți cele cinci filme finaliste ale Premiul Publicului LUX 2024.

📲 După vizionare, puteți evalua filmele LUX pe site-ul https://luxaward-rating.europarl.europa.eu/ro/, până în data de 14 aprilie 2024, alături de spectatorii din toate țările Uniunii Europene dar și de deputați din Parlamentul European. Filmul cu cel mai mare punctaj va fi câștigătorul Premiului Publicului LUX.

La ceremonia de premiere, care va avea loc pe 16 aprilie 2024 la Bruxelles, vor participa și 10 spectatori aleși din rândul celor care au evaluat filmele online.

Premiului Publicului LUX este o sărbătoare a cinematografiei europene și își propune să atragă atenția asupra unor probleme sociale, politice și culturale din Europa. Acesta este decernat în fiecare an de Parlamentul European și de European Film Academy, în parteneriat cu Comisia Europeană și cu Europa Cinemas.

INTRAREA este LIBERĂ, iar accesul în sală se va face în baza rezervării locurilor online sau la casierie.

PREMII

Premii: Cea mai bună regie - Sundance 2023 Cel mai bun documentar - San Francisco 2023

TRAILER