ARCTIC SHOW | Transylvania Mountain Festival

Documentar / Scurt metraj
ARCTIC SHOW / SHORTS Competition
Cu:

Producție:

Austria, UK, Franța, 2023

Durată:

99

Rating:

AG – Audienţa Generală

Regie:

Sandra Lahnsteiner-Wagner, Hugo Pettit, Sebastien Varlet

DETALII

ALIGNED | Between The Sea And The Sky ALIGNED, Between The Sea And The Sky este un documentar uimitor din punct de vedere vizual și cu o încărcătură emoțională deosebit[, ce poartă publicul într-o aventur[ de schi de tură pin maiestuoșii Alpi Lyngen, undeva deasupra Cercului Arctic. În mijlocul sălbăticiei imaculate, veterana austriacă de freeride Sandra Lahnsteiner-Wagner și co-echipierul ei schior și ghid montan David Widauer au pornit într-o aventură extraordinară: schi sub aurora boreală.

TALES OF JAN MAYEN O echipă navighează spre îndepărtata insulă arctică Jan Mayen pentru a recrea expediția britanică din 1921, care a încercat să ajungă în vârful celui mai nordic vulcan din lume, Muntele Beerenberg. Aceștia efectuează cercetări științifice marine, descoperind totodată modul în care schimbările climatice afectează astăzi ghețarii vulcanului.

BJØRNEBO SVALBARD O echipă internațională de schiori profesioniști pornește într-o aventură în nordul îndepărtat pentru a schia în zona arctică. Scopul a fost de a campa în sălbăticia aspră a Svalbardului pentru a explora și schia pe linii neschiate într-unul dintre cele mai speciale peisaje pe care echipa le-a văzut vreodată. În timp ce se ferea de urșii polari, echipa a reușit să schieze câteva linii frumoase și să arate adevărata frumusețe a acestei insule speciale.

TRAILER